lördag, april 26, 2008

CzeckTek

Som många av er säkert känner till är jag något av en våldstorsk från gång till gång, således följer jag engagerat med i alla världens kravaller via diverse internetsidor (http://riotporn.blogspot.com/) och önskar att jag vore där.
En av mina absoluta favoritkravaller genom alla tider är CzeckTek 05. CzeckTek var/är en technofestival arrangerat sommartid på varierande stora fält i tjeckien och föreföll ha arrangerats utan större incidenter både innan och efter 2005, men just 2005 var de magiska år då någon totalt insane tjeckisk polisxzor bestämde sig för att, dude, "Jag ska fan icke ha några technodansande nerknarkade ungdomar på mitt fält. Icke så länge jag bestämmer!". Så han skickade 1000 kravallutrustade poliser till en festival med 5000 deltagare med det uttryckta målet att antingen gripa alla närvarande eller helt enkelt knuffa dom över gränsen till tyskland. Nedan följer bilder av diverse kvalité och intressegrad som jag lyckats samla på mig från denna ytterst absurda händelse.

Om du öppnar bilden och kikar väldigt noga så bör du kunna se en rad av poliser typ en kilometer lång.

Lite närmare
Dom verkade haft med sig massa mojänger, som den här.

och den här

och den här

Notera skylten i bakgrunden. Too late säger jag bara, too late.
Efter att ha flexat musklerna lite verkar de i princip valt att ställa sig på en lång linje och försöka få med alla på sin tripp mot tyskland.

Vissa verkar också ha tagit till flykt.

och åkt fast.

Tårgas är alltid händigt när du vill skingra folkmassor.

Se ovan.

Desvärre verkade inte polisens plan fungerat allt för väl, själva uppdraget drog nämligen ut på tiden, i 3 dagar, vilket resulterade i att poliserna helt enkelt fick sätta upp läger och bosätta sig där.

Se ovan.

Jag tror jag kan gissa vad som hände 4 sekunder efter att denna bilden togs


Tårgasen igen.

Intensivt

Dom begränsade inte bara kravallen till området, de stängde även av alla vägar till och från det, så att ingen kunde komma dit, eller därifrån.

Kodak-moment.

Jag garanterar att han just i denna sekund står och tänker "Jag kan icke fatta att jag får betalt för detta"

Modigt, säger jag bara, full eloge till centraleuropas technogeeks.

Dock förstår jag att de la av efter 3 dagar och nätter när polisen började frakta dit stridsvagnar.
Förr eller senare måste man korsa gränsen liksom.

Inga kommentarer: