onsdag, maj 21, 2008

Welcome to the jungle

"Gulsotssmittad bet anställd på systemet
Av Sylve Andersson
Först publicerad: 21 maj 2008 13:42
Senast uppdaterad: 21 maj 2008 15:47


När den påverkade mannen inte fick inhandla starkvaror på Systembolaget bet han en anställd i handen så att det började blöda.

LUND. Mannen, som har hepatit C, har nu dömts till fängelse för misshandel.
Den anställde befann sig på lagret när en kvinnlig kollega ropade på hjälp inifrån butiken. Hon hade sett att den 21-årige mannen stoppat på sig en flaska likör.

Den anställde skyndade till undsättning och märkte genast att mannen var påverkad. Han förklarade att 21-åringen inte skulle få handla något, men fick bara skrik till svar. När han tog tag om 21-åringens armar för att föra ut honom ur butiken utbröt tumult. Mannen rev sönder hans skjorta och uttalade diverse hotelser.

Till slut lyckades den anställde föra in mannen i ett bås vid kassorna, men fick då ett "rejält" bett i ena handleden. Det gjorde ont och blodvite uppstod. Trots detta lyckades han hålla kvar mannen tills väktare kom till platsen.

På sjukhuset fick den anställde en stelkrampsspruta och informerades om att 21-åringen har hepatit C.
Vid rättegången sa 21-åringen att han varit påverkad av narkotika och att han bara mindes att det uppstått någon form av bråk i butiken.

21-åringen stod också åtalad för att ha hotat sin mor och slagit en flaska i rutan på hennes bil. Men bara en av tingsrättens ledamöter ansåg att åtalet om olaga hot var styrkt och mannen friades på den punkten.
21-åringen döms för misshandel, skadegörelse och narkotikabrott till tre månaders fängelse.

Den anställde på systembolaget får 7 000 kronor i skadestånd. Det gäller dels 5 000 kronor för kränkning, dels 2 000 kronor för sveda och värk. Den anställde har utsatts för en smittorisk och det kan först tre månader efter händelsen med säkerhet konstateras om han blivit smittad eller inte, skriver tingsrätten i sin dom."

och dom undrar varför vi ville vaccinera oss? På värnhem får du inte hepatit, du får fan pesten.
Det hela är Bogdan.


1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har vid flera tillfällen hört Bogdanova i mitt hus tala om att smitta när Systemet Värnhem med pest och kolera! Är inte det Bogdan så säg..